Heeft het zin om een brief te sturen naar de officier van justitie om mijn rijbewijs terug te vragen?

Het kan zin hebben om een brief te sturen naar de officier van justitie om het rijbewijs terug te vragen. Het gaat er dan wel om wat u precies in de brief zet.

Zelfs hebben wij betere ervaringen met het direct indienen van een uitgebreid klaagschrift bij de rechtbank in combinatie met een kopie van dat klaagschrift aan de officier van justitie, met daarbij een verzoek tot teruggave. Dat is eigenlijk de gouden formule om het rijbewijs het snelst terug te krijgen.

In sommige gevallen lukt het al om het rijbewijs met 8 dagen terug te krijgen.

Mocht het rijbewijs niet direct door de officier van justitie worden teruggegeven, verliest u met een klaagschrift tenminste geen tijd. Als u eerst de reactie van de officier moet afwachten en daarna pas een klaagschrift gaat indienen, bent u vaak al 10 – 14 dagen verder voordat het klaagschrift pas wordt ingediend.

In aanmerking nemende dat de rechtbank dan ook nog een 14 dagen de tijd heeft om een zitting te plannen voor de behandeling van het klaagschrift, zou het dan wellicht wel een maand kunnen duren voordat u het rijbewijs terug kunt krijgen.

Die tijd kunt u besparen door direct al een uitgebreid klaagschrift door een advocaat te laten indienen.


Terug naar veelgestelde vragen

Zaak aanmelden

Meld uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aan. 

Specialisten om het rijbewijs terug te krijgen!

Slagingspercentage van 98% om rijbewijs snel terug te krijgen door

Voordelig tarief

Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben wij speciale prijsafspraken gemaakt zodat u gespecialiseerde rechtsbijstand krijgt, tegen de laagste tarieven.

Werkwijze

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u direct in contact met een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat. Wij werken samen met verkeersstrafrechtspecialisten in heel Nederland werkzaam zijn en die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op kennis, ervaring, en aanpak.