Ik heb geen bewijs gekregen van de invordering van mijn rijbewijs. Mag dat zomaar?

Met name bij een invordering van het rijbewijs vanwege een snelheidsovertreding zien we dat de verbalisant geen proces-verbaal van invordering van het rijbewijs verstrekt, omdat dit later nog moet worden opgemaakt op het politiebureau. Ons advies is om altijd de naam en het verbalisantennummer van de betreffende verbalisant te vragen.

Ook bij een overtreding van artikel 5 WVW komt het voor dat er om dezelfde reden geen bewijs van de invordering van het rijbewijs wordt verstrekt.

Bij een verdenking van rijden onder invloed van alcohol of drugs krijgt u in de meeste gevallen wel een bewijs van invordering van het rijbewijs mee.

In alle gevallen kunnen we overigens vrij snel via het CVOM het dossier opvragen, waarbij dan ook het proces-verbaal van invordering zal zitten.


Terug naar veelgestelde vragen

Zaak aanmelden

Meld uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aan. 

Specialisten om het rijbewijs terug te krijgen!

Slagingspercentage van 98% om rijbewijs snel terug te krijgen door

Voordelig tarief

Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben wij speciale prijsafspraken gemaakt zodat u gespecialiseerde rechtsbijstand krijgt, tegen de laagste tarieven.

Werkwijze

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u direct in contact met een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat. Wij werken samen met verkeersstrafrechtspecialisten in heel Nederland werkzaam zijn en die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op kennis, ervaring, en aanpak.