Ik heb helemaal geen gevaar op de weg veroorzaakt. Kan ik dit nog aanvechten?

Zeker! Als u ten onrechte beschuldigd wordt van gevaarlijk rijgedrag, is het zeker verstandig om dit nog aan te vechten. In beginsel vecht u dit aan in de strafzaak. U zult worden gedagvaard voor een zitting bij de kantonrechter. Dat is de plaats om het aan te vechten. In veel gevallen zult u eerst een oproeping krijgen voor een OM hoorzitting, maar ons advies is om die zitting netjes af te zeggen. Over het algemeen zal de officier van justitie uitgaan van de juistheid van het door de politie opgemaakte proces-verbaal. De officier zegt dan geen redenen te hebben om aan dat proces-verbaal te twijfelen.

Heel vaak is het verstandig om nog voor de zitting al nadere onderzoekswensen bij de officier of bij de rechtbank in te dienen om het proces-verbaal van de politie te betwisten. Zo kunt u vragen om onderzoek te doen naar camerabeelden in de omgeving (als u weet dat die er hangen), de opname te bekijken van de politieauto die u heeft gevolgd, of om getuigen te horen. Dat kunnen passagiers zijn die bij u in de auto zaten, die het verhaal van de politie kunnen betwisten, maar u hebt ook het recht om de verbalisanten op te laten roepen als getuige om hen onder ede kritisch te ondervragen. 

We moeten er wel eerlijk bij zeggen dat de kans van slagen over het algemeen niet groot is. Dit komt omdat zowel de officier als de rechter als uitgangspunt hanteert dat zij mogen uitgaan van de juistheid van een proces-verbaal dat de politie heeft opgemaakt. Alleen als er echt reden is om aan dat proces-verbaal te twijfelen, heeft u een gereden kans op een vrijspraak. 

Onze advocaten kunnen vrij snel voor u beoordelen wat de kans van slagen is om het proces-verbaal van de politie aan te vechten. We zullen dan eerst het proces-verbaal via het OM opvragen en daarna zullen wij het verhaal met u bespreken om te beoordelen welke verweren hierbij mogelijk is. 

Zaak aanmelden

Meld uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aan. 

Specialisten om het rijbewijs terug te krijgen!

Slagingspercentage van 98% om rijbewijs snel terug te krijgen door

Voordelig tarief

Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben wij speciale prijsafspraken gemaakt zodat u gespecialiseerde rechtsbijstand krijgt, tegen de laagste tarieven.

Werkwijze

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u direct in contact met een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat. Wij werken samen met verkeersstrafrechtspecialisten in heel Nederland werkzaam zijn en die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op kennis, ervaring, en aanpak.