Ik heb helemaal niet zoveel alcohol gedronken. Kan ik dit nog aanvechten?

Twijfelt u aan het alcoholgehalte dat is geconstateerd? Het kan zijn dat er toch iets niet goed is gegaan bij het alcoholonderzoek. Een gespecialiseerde advocaat kan voor u het dossier opvragen en controleren of het alcoholonderzoek volgens de voorschriften is verlopen.

Hoeveel alcohol zal ik hebben gedronken

Het is belangrijk om te weten hoeveel glazen alcohol u hebt gedronken. Sowieso gaat u die vraag krijgen als u een onderzoek bij het CBR moet doen, maar daarnaast zal de rechter ook aan u vragen hoeveel u nu hebt gedronken. Het is dan wel belangrijk dat goed wordt gekeken of het alcoholonderzoek volgens de daarvoor geldende voorschriften is verlopen.

Op internet zijn alcoholcalculators te vinden waarmee u het aantal glazen ook makkelijk kunt berekenen. De meeste psychiaters maken ook gebruik van deze calculators voor de vaststelling van onderrapportage. Een voorbeeld van een alcoholcalculator vindt u op:

https://www.alcoholhulp.be/alcoholcalculator

Tegenonderzoek en/of opvragen dossier

Als het alcoholgehalte volgens u niet kan kloppen, is ons advies om in ieder geval het dossier op te (laten) vragen. Als u nog op het politiebureau bent en u net de ademanalyse hebt gehad, is het advies om sowieso een tegenonderzoek aan te vragen. Over het algemeen pakt een tegenonderzoek altijd gunstiger uit!


Terug naar veelgestelde vragen

Zaak aanmelden

Meld uw zaak gratis en geheel vrijblijvend bij ons aan. 

Specialisten om het rijbewijs terug te krijgen!

Slagingspercentage van 98% om rijbewijs snel terug te krijgen door

Voordelig tarief

Met de bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben wij speciale prijsafspraken gemaakt zodat u gespecialiseerde rechtsbijstand krijgt, tegen de laagste tarieven.

Werkwijze

Wanneer u uw zaak bij ons aanmeldt, brengen wij u direct in contact met een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat. Wij werken samen met verkeersstrafrechtspecialisten in heel Nederland werkzaam zijn en die wij zorgvuldig hebben geselecteerd op kennis, ervaring, en aanpak.